• Voor je ligt een korte arrestantengroep handleiding, korte tips tegen tralies. Het eerste deel is vooral bedoeld voor mensen die als arrestantengroep zicht willen houden op mensen die aan een actie, protest of demonstratie gaan deelnemen. Het idee van de arrestantengroep (ook wel AG of arrestogroep genoemd) is om de deelnemers zo goed mogelijk te informeren, mensen te vertellen wat er kan gaan gebeuren en als mensen gearresteerd zijn, te fungeren als een soort coördinatiepunt. Het zal vast chaotisch verlopen, maar ondersteuning van mensen die gevangen zitten is voor mensen die net hebben deelgenomen aan een actie of demonstratie van groot belang. Het tweede deel zijn enkele rechten en plichten die voor iedereen van belang zijn om te weten. Het laatste deel, deel drie, zijn wat voorbeeldbrieven, pamfletten, flyers en formulieren die te gebruiken zijn. Voor informatie: info(@)arrestantengroep.org.

 • Pdf

 • Formulier melding van een arrestatie

  Formulier voor de arrestantengroep om informatie over arrestanten bij te houden.

  Datum:
  Tijd:
  Geplande actie of demo:

  Melding via:

  • Observatieteam
  • Telefonische melding door anderen;
   contactgegevens:
  • Anders, namelijk:

  Signalement arrestant:

  Aangehouden wegens:

  Waar:

  Door wie:

  Hoe laat:

  Getuigen:

  Bijzonderheden:

  • NN / naam bekend
   Let op! Namen en andere ’harde’ info niet over de telefoon laten geven, maak een afspraak voor een face-to-face ontmoeting!
  • Medicijnen nodig?
  • Vegetarisch of veganistisch?
  • Heeft de arrestant een advocaat? Zo ja, welke?
  • Heeft de arrestant boetes/straffen openstaan?

  Contactinfo, bijvoorbeeld telefoonnummers van vrienden/bekenden:

   

   

  Terug naar inhoudsopgave